Samenvatting 1.1

Content zoeken


/*! elementor – v3.18.0 – 20-12-2023 */
.elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px}

Samenvatting 1.1

wat heb ik geleerd?

Na het lezen van les 1.1 heb je geleerd wat jouw doel als trainer is: mensen beter laten bewegen.

Je hebt een eerste stap gemaakt in het begrijpen van de anatomische stand, benamingen voor verschillende beweegrichtingen en de core- en ademhalingsspieren. Ook heb je geleerd hoe het lichaam willekeurig en onwillekeurig aangestuurd wordt door de hersenen. En hoe ademhaling functioneel ingezet kan worden in sport en herstel. 

reflectievragen

Deze reflectievragen testen jouw opgedane kennis van deze les. Weet je het antwoord niet? Zoek het op in de tekst en probeer de vraag alsnog te beantwoorden in jouw eigen woorden.

 

Als je deze les goed gelezen en begrepen hebt, kun je antwoord geven op de volgende vragen:

 1.  Waarom is anatomische kennis belangrijk?
 2.  Waarom eerst denken in bewegingen en daarna in oefeningen?
 3.  Wat is kinetische energie?
 4.  Wat is spiercontractie?
 5.  Welke vormen van spiercontractie zijn er?
 6.  Wat wordt bedoeld met een open en gesloten keten oefening?
 7.  Kun je een voorbeeld geven van een oefening en benoemen welke vormen van spiercontractie wanneer plaatsvinden in de beweging?
 8.  Wat is een energielek?
 9.  Wat is de functie van het diafragma?
 10.  Wat is lateraalflexie?
 11.  Welke oefeningen kun je doen als je anti-extensie wilt trainen?
 12.  Wat is de functie van het parasympatisch zenuwstelsel?
 13.  Wat zijn de functies van ademhaling?

Huiswerk

Als personal trainer is het belangrijk om te werken aan je eigen vaardigheden als bewegingsexpert en coach. Je dient zowel de oefeningen zelf goed uit te kunnen voeren om ze voor te doen, als wel uit te leggen en te corrigeren. In deze huiswerkopdracht word je zelf aan het werk gezet in de rol van cliënt en coach. Hierdoor werk je aan je kennis van bewegen en zorg je voor een specifieke voorbereiding op de praktijkles. De huiswerkopdracht vind je helemaal aan het eind van deze les. Kan je niet wachten met de oefeningen? Kijk dan alvast naar het kopje huiswerk.

 

Sommige studenten zullen dit zien als een welkome afwisseling, ze staan te trappelen om aan de slag te gaan. Als je door wilt, houd er dan wel rekening mee dat je aan het eind van deze lessen nog een paar huiswerk oefeningen te filmen hebt!